Mocire Zadar

Tehnički opis

Gradnja

KONSTRUKCIJA

Nosivi sistem građevine čini sustav armirano-betonska konstrukcija koju čine AB zidovi i AB stropne ploče. Stubišta unutar građevine izvode se kao dvokraka. Okna dizala su armirano-betonska.

PODOVI

Završna obrada podova su keramičke pločice u plivajućem cementnom estrihu u kuhinji i sanitarijama, a parket u svim ostalim prostorijama. Na terasama su predviđene keramičke pločice otporne na smrzavanje. Na stubištu i podestima predviđena je obloga keramičkim pločicama.

KROVNA KONSTRUKCIJA

Nosiva krovna konstrukcija izvedena je kao armirano-betonska ploča debljine 20-25 cm. Krov je izveden kao ravni neprohodan krov (pokrov: šljunak), prekriven UV stabilnom TPO folijom, toplinski izoliran.

VANJSKA STOLARIJA I BRAVARIJA

Vanjska stolarija bit će izvedena od PVC profila, ostakljena IZO staklom i roletama sa aluminijskim lamelama. Izlazi na lođe izvedeni su kliznim stijenama ili balkonskim vratima.

PROČELJA FASADE

Fasada će biti izvedena ETICS sustavom s toplinskom izolacijom od mineralne vune debljine 10 cm, završno obrađena silikatnom dekorativnom žbukom.

ZAJEDNIČKI PROSTORI

Komunikacija između etaža omogućena je unutarnjim stubištem. Stubišta su opremljena dizalima kroz sve etaže. Ograde i rukohvati u stubištima izvedeni su kao bravarska ograda.

ZIDOVI I STROPOVI

Unutarnji pregradni zidovi u stanovima su gips-kartonski sa ispunom od mineralne vune debljine 10-12,5 cm sa dvostrukim GK pločama po sistemu kao knauf W112. Betonski dijelovi zidova i stropne ploče izravnavaju se gletanjem. Završna obrada betonskih i pregradnih zidova je bojanje polu disperzivnom bijelom bojom. Zidovi od blok opeke se žbukaju, te potom gletaju i bojaju ili oblažu keramičkim pločicama u sanitarnim čvorovima. Kod zidnih pločica se sve dilatacijske fuge, kao i rubovi i kutni završeci, izvode sa zaštitnim kutnim profilima. U sanitarnim čvorovima svi zidovi se oblažu keramičkim pločicama od poda do stropa.

PARKIRNA MJESTA

U garažu se pristupa rampom, a prilaz je omogućen s Ulice Asje Petričić. Manji broj vanjskih nenatkrivenih parkirnih mjesta nalazit će se na platou između zgrada.

Prikaz stanova

Tlocrti