Gradišćanska L3

Stambeno-poslovna zgrada L3 graditi će se na lokaciji u Zagrebu, Selska cesta-Gradišćanska ulica, na novoformiranoj građevnoj čestici k.č.br. 3158 k.o. Črnomerec. Ono što je karakteristično za ovu lokaciju je iznimno dobra povezanost sa centrom grada obzirom da je udaljenost tramvajske stanice kojom se direktno dolazi do Trga bana Jelačića 550 metara od objekta. U neposrednoj blizini stambenog objekta nalaze se brojni sadržaji poput dječjeg vrtića, osnovne škole, doma zdravlja te pošta.

Stambeno-poslovna zgrada sastojati će se od jedne podzemne etaže, prizemlja unutar kojeg će se nalaziti vanjska nenatkrivena parkirna mjesta u dvorištu zgrade te vanjska natkrivena parkirna mjesta koje će natkriti sama zgrada. U prizemlju zgrade nalaziti će se dva poslovna prostora ugostiteljske namjene koja će još više podići kvalitetu života samih stanara zgrade, ali i drugih u susjedstvu. Zgrada će se sastojati od 8 nadzemnih stambenih etaža, unutar 185 stambenih jedinica nalaziti će se stanovi i apartmani, izvedeni u kvadraturi od 25 m2 do 126m2.

Tehnički opis

Gradnja

KONSTRUKCIJA

Nosivi sistem građevine čini sustav armirano-betonska konstrukcija koju čine AB zidovi i AB stropne ploče. Stubišta unutar građevine izvode se kao dvokraka. Okna dizala su armirano-betonska.

PROČELJA FASADE

Fasada će biti izvedena ETICS sustavom s toplinskom izolacijom od mineralne vune debljine 12 cm, završno obrađena silikatnom dekorativnom žbukom.

PODOVI

Završna obrada podova su keramičke pločice u plivajućem cementnom estrihu u kuhinji i sanitarijama, a parket u svim ostalim prostorijama. Na terasama su predviđene keramičke pločice otporne na smrzavanje. Na stubištu i podestima predviđena je obloga keramičkim pločicama.

ZAJEDNIČKI PROSTORI

Komunikacija između etaža omogućena je unutarnjim stubištem. Stubišta su opremljena dizalima kroz sve etaže. Ograde i rukohvati u stubištima izvedeni su kao bravarska ograda.

SPRINKLER SUSTAV U GARAŽAMA

U skladu s mjerama zaštite od požara bit će izvedena stabilna instalacija za gašenje požara – sprinkler sustav u garaži (etaža -1).

KROVNA KONSTRUKCIJA

Nosiva krovna konstrukcija izvedena je kao armirano-betonska ploča debljine 20-25 cm. Krov je izveden kao ravni neprohodan krov (pokrov: šljunak), prekriven UV stabilnom TPO folijom, toplinski izoliran.

ZIDOVI I STROPOVI

Unutarnji pregradni zidovi u stanovima su gips-kartonski sa ispunom od mineralne vune debljine 10-12,5 cm sa dvostrukim GK pločama po sistemu kao knauf W112. Betonski dijelovi zidova i stropne ploče izravnavaju se gletanjem. Završna obrada betonskih i pregradnih zidova je bojanje polu disperzivnom bijelom bojom. Zidovi od blok opeke i ytong silka blokom se žbukaju, te potom gletaju i bojaju ili oblažu keramičkim pločicama u sanitarnim čvorovima. Kod zidnih pločica se sve dilatacijske fuge, kao i rubovi i kutni završeci, izvode sa zaštitnim kutnim profilima. U sanitarnim čvorovima svi zidovi se oblažu keramičkim pločicama od poda do visine kupaonskih vrata.

VANJSKA STOLARIJA i BRAVARIJA

Vanjska stolarija bit će izvedena od PVC profila, ostakljena troslojnim IZO staklom i roletama sa aluminijskim lamelama. Izlazi na lođe izvedeni su kliznim stijenama ili balkonskim vratima.

GARAŽNA PARKIRNA MJESTA

U garažu se pristupa rampom, a prilaz je omogućen s Gradišćanske ulice. Garažna parkirna mjesta nalaze se na etaži -1, a parkirna mjesta u prizemlju mogu biti natkrivena ili nenatkrivena.

Prikaz stanova

Tlocrti

Tehnički opis

Unutrašnje uređenje

ULAZNA VRATA

Ulazna vrata u stan su protuprovalna s dodatnom zvučnom izolacijom i samo spuštajućim brtvama koje smanjuju zrakopropusnost vrata. Obloga vratnog krila s vanjske strane je panel s modernim 3D dizajnom.

PODOVI

Završna obrada podova u kuhinjama i sanitarijama izvodi se postavljanjem keramičkih pločica na plivajućem cementnom estrihu. U svim ostalim prostorijama postavlja se gotov, lakirani, troslojni hrastov parket.

SANITARNA OPREMA

Sanitarna oprema u kupaonicama je visoke kvalitete švicarskog i njemačkog proizvođača i sadržavat će kadu, miješalicu za kadu s tuš setom, umivaonik s ormarićem, miješalicu za umivaonik, konzolnu WC školjku s podžbuknim vodokotlićem.

UNUTARNJA STOLARIJA

Unutarnja stolarija bit će izvedena od punih, glatkih vrata s dovratnikom od MDF-a lakirano u bijeloj boji. Visina vratnog krila je 230-240 cm.

ZIDOVI

Svi unutarnji zidovi bojaju se polu disperzivnom bijelom bojom. Zidovi kupaonica i toaleta obloženi su kvalitetnim keramičkim pločicama do visine vrata.

Tehnički opis

Instalacije

VODOVOD I ODVODNJA

Predviđeno je spajanje građevine na javni vodoopskrbni cjevovod. Mjerenje potrošnje sanitarne vode izvodi se po sistemu glavnih i sekundarnih vodomjera. Sekundarni vodomjeri smješteni su na hodniku pojedine etaže. Svaki stan ima svoje brojilo za potrošnju vode, a glavni ventil za zatvaranje dovoda vode smješten unutar individualne toplinske podstanice. Sanitarne otpadne i oborinske vode odvode se u sustav javne gradske odvodnje.

GRIJANJE, HLAĐENJE I VENTILACIJA

Kao izvor toplinske energije za grijanje predmetne građevine i pripremu sanitarne tople vode bit će korišten parovodni sustav ovlaštenog distributera. Svaki stan ima individualnu toplinsku podstanicu (ITPS) sa kalorimetrom pomoću kojeg se vrši očitanje stvarno potrošene energije, te se sukladno potrošnji obračunava trošak. Grijača tijela u stanovima su plosnata radijatorska tijela postavljena na zidove pomoću konzola. Za potrebe hlađenja stanova predviđena je ugradnja mono split sustava klima uređaja. U dnevnom boravku ugrađena je zidna inverter klima. Vanjska jedinica klima uređaja nalazi se na loggiama i djelomično na krovu objekta. Svi sanitarni prostori u stanovima bez vanjskih otvora ventiliraju se prisilno putem impulsnih ventilatora. Za odvod para u kuhinji izveden je izvod za napu prema zajedničkom vertikalnom šahtu.

ELEKTRIČNE INSTALACIJE

Priključak zgrade na niskonaponsku el. mrežu izvest će se sukladno elektroenergetskoj suglasnosti. Etažni mjerni ormarići smješteni su u posebnoj prostoriji namijenjenoj za smještaj elektro brojila. Svaki stan ima zasebno brojilo za mjerenje potrošnje električne energije. Priključna snaga unutar obračunskog mjerenog mjesta je 4,6 kW. Rasvjeta hodnika stubišta izvedena je LED rasvjetnim tijelima, a rasvjeta garaže i tehničkih prostorija izvedena je fluo rasvjetnim tijelima. Unutar stanova izvedena je priprema za postavljanje rasvjetnih tijela.

ZAJEDNIČKI ANTENSKI SUSTAV

Antenski sustav se sastoji od vertikalnog kabliranja, ulazni signal FreeAir (SAT/TV antene na krovu) i ulazni signal Cable (dovod u DTK prostoriju na etaži -1) osigurava signal koji se vodi do etažnih razdjelnika gdje se putem aktivnih multi razvodnika signal vodi direktno u pojedini stan.

PORTAFONSKA INSTALACIJA

U svakom stanu izveden je videoportafon, a na ulazu u zgradu pozivni uređaj s šifrarnikom čime se omogućuje govorna veza ulaza u zgradu i stanova.

ENERGETSKI RAZRED

Za stambeni dio projektom je predviđen „A+“ energetski razred.

UVJETI ODRŽAVANJA GRAĐEVINE

Svaki Kupac, budući stanar zgrade prilikom preuzimanja stana dobiva knjižicu sa uputama za korištenje i održavanje stambenog prostora.

UREĐENJE OKOLIŠA

U prostoru oko stambene građevine predviđena su vanjska parkirna mjesta i projektom predviđeno zelenilo.

Obratite nam se s povjerenjem

Kontaktirajte nas